خیلی از بیمارانی که به دلیل افت شنوایی خود مشکلات ارتباطی قابل توجهی را تجربه می کنند و از سمعک راضی نیستند کاندید دریافت پروتز کاشت حلزون معمولی نمی شوند به خصوص افرادی که در محدوده فرکانسهای بالا افت شنوایی شدید تا عمیق دارند ولی در محدوده فرکانس های پایین باقی مانده شنوایی دارند(یعنی آشتانه ها در low-f ها نباید از db 60 بدتر باشد). این بیماران حتی در بهترین حالت تنظیم بودن سمعک خود در درک گفتار مشکل دارند،اما با این وجود باقی مانده شنوایی آن ها فرکانس های پایین به آن ها این اجازه را نمی دهد که برای کاشت حلزون مرسوم کاندید شوند.به علاوه قرار دادن الکترود های بلند در حلزون ریسک آسیب کاشت حلزون گوش رساندن به باقی مانده شنوایی را هم دارد.تکنولوژی های اخیر در زمینه کاشت حلزون از جمله hybrid کمک قابل توجهی به این بیماران می کند.سیستم هیبرید در واقع تلفیقی از الکتریک و اتیک می باشد،به این دلیل هیبرید یا الکترو استیک نامیده می شود چون یک تقویت کننده استاندارد(سمعک) برای تقویت کاهش شنوایی فرکانس های پایین استفاده می شود.سیستم hybrid،nucleus برای افرادی که دارای افت شنوایی steeply-sloping در محدوده فرکانس های بالا هستند به کار گرفته می شود.

قسمت داخلی سیستم کاشت حلزونی hybrid شامل یک آرایه ی  الکترودی کوتاه نسبت به الکترود های مرسوم است. 

بخش الکتریکی هیبرید مانند کاشت حلزون مرسوم از سیگنال های الکتریکی برای تحریک حلزون استفاده می کند اما چون طول الکترود آن کوتاه تر است فقط ناحیه ی قاعده ی حلزون را تحریک می کند.

کاندیداتوری:

1.حداقل سن 18 سال در هنگام دریافت پروتز کاشت حلزون

2.کم شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق در فرکانس های بالای Hz 1500 (یعنی میانگین آستانه فرکانس های Hz 4000-2000 باید dBHl75 یا بیشتر باشد) و آستانه های فرکانس های شامل فرکانس Hz500 و کم تر از آن نباید از dbHl60 بدتر باشد.

3.امتیاز باز شناسی کلمات CNC در گوش انتخاب شده برای دریافت پروتز باید بین %60-10 باشد.

4. امتیاز باز شناسی کلمات CNC در گوش مقابل درمان قطعی وزوز گوش (به گوش دریافت کننده پروتز)باید مساوی یا بهتر از گوش مورد نظر برای کاشت باشد اما این امتیاز نباید از %80 بیشتر شود. 

 

محدودیت های ویژه:

1.گذشت بیش از 30 سال از ابتلا به کم شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق

2.کم شنوایی مادرزادی

3.وجود عوامل پزشکی یا روانی خاص که برای جراحی کنترااندیکاسیون محسوب شود

4.استخوانی شدن یا هرگونه آنومالی حلزون که ممکن است مانع ورود آرایه ی الکترودی شود

5.کم شنوایی انتقالی به میزان 15 دسی انتخاب سمعک بل یا بیشتر در فرکانس های 1000-250 هرتز 

6.کم شنوایی با منشا عصبی یا مرکزی

7.نوروپاتی یا نا هم زمانی شنوایی

8.عفونت فعال گوش میانی

9.انتظارات غیر واقع بینانه نسبت به سودمندی یا محدودیت های پروتز

10.عدم همکاری یا ناتوانی فرد کاندید برای حضور کامل در جلسات fitting


تجویز انواع سمعک گوش شنوایی ,حلزون ,فرکانس ,کاشت ,سمعک ,پروتز ,کاشت حلزون ,باقی مانده ,مانده شنوایی ,دریافت پروتز ,عصبی شدید ,باقی مانده شنوایی ,کاشت حلزون مرسوم منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

وبسایت طرفداران مریم قاسمی روز از نو روزی از نو هــــــــیوآ آموزش کافی شاپ شبنم xohal